är du redo för ditt livs äventyr?

loading...

Vill du bo i ett annat land, lära dig ett nytt språk och samtidigt skaffa erfarenhet som du kan ha nytta av hela livet? Då är europeisk volontärtjänst något för dig!

Vad är volontärtjänst?
Europeisk volontärtjänst (EVS) är ett EU-program som erbjuder dig mellan 18-30 år en unik chans att åka utomlands i upp till ett år. Volontärtjänsten är en alternativ utbildningserfarenhet som ger dig chansen att utveckla din kulturella kompetens samtidigt som du gör en konkret insats i ett annat land. Du får resa (upp till en viss kostnad), mat, logi och fickpengar när du åker.

Hur funkar det?
EVS bygger på ett samarbete mellan tre parter. Först är det du som väljer att bli volontär. Den andra parten är en godkänd sändande organisation, som vi här på Kumulus är. Det är vi som har ansvar för att hjälpa dig att komma iväg dit du vill åka och som hjälper dig när du kommer hem igen. Den tredje parten är den organisation ute i Europa som tar emot dig, ordnar boende, arbete och språkundervisning på plats.
 

Hur länge kan jag vara borta?
Som volontär kan du vara ute mellan 2-12 månader. Det finns också speciella korttidsprojekt för dig som av olika anledningar inte kan eller vill vara borta så länge. Dessa sträcker sig mellan 2 veckor till 2 månader.

Vad kan jag jobba med?
Det finns projekt inom en rad olika områden. Du kan volontärarbeta med hemlösa, barn och gamla, vara med och restaurera gamla hus, rensa floder, syssla med teater, dans, konst eller film. Du kan se vilka projekt som finns runt om i Europa genom att söka i vår databas. Är du nyfiken på vad andra gör eller har gjort kan du hitta en hel massa inspiration under volontärer berättar.

Tycker du att det här låter som något för dig?
Ring, mejla eller kom förbi oss. Vi är peppade på att hjälpa dig!
 

vill du veta mer?

Kontakta kanslichef 
johanna@kumulus.se
eller ring 072 - 531 33 55