grymt, du fick action! det här är vad som händer nu

Att göra före projektet

  • EN KONTAKTPERSON HÖR AV SIG

När ni fått er ansökan godkänd skickar en kontaktperson på kommunen eller i den ideella organisationen in kontouppgifter till Kumulus för att kunna ta emot och ge pengarna till er.

Om ni är osäkra på vilken som är er kontaktperson kan ni titta i vår lista på kontaktpersoner här under

  • PLANERA & GÖR ETT SCHEMA

Redan när ni ansökte hade ni en plan på vad ni ville göra. Det kan vara bra att göra en lista på allt man ska göra så man inte glömmer något & bocka av den eftersom. Man kan också fundera lite över hur lång tid olika saker tar och göra ett schema så ni ser att ni kommer hinna med allt innan projektet rullar igång.

Är ni några stycken som ska anordna projektet så kan en idé vara att dela upp sysslorna, så man är ansvarig för olika områden. Här är det väldigt viktigt med samarbete och att prata med varandra så att man gör ungefär lika mycket och hjälps åt om någon inte hinner med.
 

  • MARKNADSFÖR PROJEKTET

När ni marknadsför ert projekt genom tillexempel affischer eller på hemsidor så är det viktigt att komma ihåg att använda kommunens eller den ideella organisationens logga tillsammans med ACTION-loggan och Regionförbundets logga, så alla ser vart ni har fått pengarna ifrån. På så vis kan vi sprida ACTION till fler som då har möjligheten att söka pengar för sina idéer också.

Alla loggor du behöver hittar du här till höger  >>>>>>>

För att komma åt din kommuns eller din organisations logotyper är det lättast om du besöker deras hemsida. Du hittar en lista genom att klicka på knappen här under.

  • GENOMFÖRA PROJEKTET

När det är dags att genomföra projektet så kom ihåg att ha kul! Fotografera gärna, det är roligt att ha efteråt för att komma ihåg men även för Kumulus hemsida så vi kan föra er idé vidare. 

Och du, även om det är meningen att ni ska organisera ert projekt själva så tveka inte att höra av er till Kumulus eller er kontaktperson om ni behöver hjälp - det är det vi är här för! 

att göra efter projektet

  • NI FIXADE DET - HURRA!
Oavsett hur ert projekt blev så har ni genomfört det - och det ska ni vara stolta över. Det är både modigt och viktigt att man vågar testa sina idéer. Peppa varandra & fira!

Försök också fundera över vad ni själva tyckte om projektet. Vad gick bra & om ni skulle göra det igen,
skulle ni ha gjort någonting annorlunda?
  • SKICKA EN UTVÄRDERING TILL OSS

För att vi ska kunna visa vad ni har gjort och sprida detta vidare vill vi gärna ha respons från er. Er beskrivning av projektet och hur ni tyckte det var kan hjälpa andra som är intresserade av att starta upp ett projekt. Både som inspiration men även ge en del tips vad som är viktigt att tänka på. En mall för att börja skriva hittar ni här.

Skicka sedan texten tillsammans till johanna@kumulus.se så vi kan lägga upp det på hemsidan under avslutade projekt. Det här gör vi för att andra ska kunna se vad ni har gjort och inspireras av er.

Är du nyfiken på vad andra gjort eller vill du hitta ditt eget projekt? Vi samlar allt - klicka på länken här under!

  • NU ÄR DU HELT KLAR!
Tack för att du sökt ACTION. När du engagerar dig blir vi så himla peppade - och det gynnar inte bara dig och oss, utan många unga i Kalmar län. Välkommen att söka igen!

loggor att använda till marknadsföring

Här finns våra loggor. Klickar du på bilden som vanligt får du upp dem i större format. Vill du spara ner bilden själv högerklickar du bilden och väljer "Spara som".